CONNY HEEFT EIGEN WEBLOG 'Magie is overal'

17 maart 2018   Naast het blog op deze site heeft Conny nu ook een eigen weblog. Het verschil? In haar nieuwe weblog doet  Conny verslag van haar dagelijks leven in Bollenbach onder het motto: MAGIE IS OVERAL
In het blog op deze site vind je vooral veel achtergrondinformatie over de Hunsruck. Allebei de moeite waard. Dus nog meer leesplezier en aanmoediging om toch zelf eens een kijkje te komen nemen in magische wereld op nog geen  3 1/2 uur rijden van de Nederlandse grens. 

nieuw blog: in het spoor van filmregisseur edgar reitz

7 maart 2018  Heb je ooit ook zo genoten van de Heimat-trilogie van Edgar Reitz. lees dan vooral het nieuwe blog op Connies website en geniet van de vele filmlocaties te vanuit Bollenbach op een steenworp afstand te bezoeken zijn. Om te beginnen de ruïne van kasteel Baldenau, locatie van de beroemde picknick-scene in Heimat 1.

 

Neem een bosbad in de hunsruck

KOM DETOXEN VAN HET MODERNE DIGITALE LEVEN IN CONNIES BOLLENBACH

Wellness voor lichaam en geest

24 februari 2018 De Japanners weten het al lang en de bewuste wandelaar ook: bomen zijn goed voor ons. En ook Connie Sprinkhuizen heeft niet voor niets in bosrijke, ruime, rustige en schone Hunsruck (autoluwe) uitverkoren om haar atelier en B&B te vestigen.

Ze ontwikkelt nu een wandelprogramma voor iedereen, jong en oud, die behoefte heeft om (tijdelijk) de digitale banden te verbreken en te ontdekken wat een 'bos-bad' voor je gezondheid kan betekenen. Dwalen door de Hunsruck zonder telefoon en internet. Gewoon wandelen. Wellness voor lichaam en geest in Bollenbach op nog geen vier-en-een-half uur rijden vanaf de randstad. Houdt deze website in de gaten voor nader nieuws. 

 

leer schilderen met je fototoestel: een nieuwe workshop

31 januari 2018  Kijken als een beeldend kunstenaar door de lens van je camera. Een kunstenaar ziet de dingen net even anders dan jij. En hoe leuk is het nou om een dag mee te lopen en te 'leren kijken'. Natuurlijk: 'beauty is in the eye of the beholder'. Maar je moet het ook leren zien, schoonheid zit vaak verborgen in  het kleine, het onverwachte, het juiste moment. 

Spelen met wat je ziet

In een nieuwe eendaagse workshop (van mei tot oktober) ga je op pad met Connie Sprinkhuizen (beelden kunstenaar en professioneel fotograaf) en leer je de omgeving van Bollenbach met heel andere ogen zien. Het is geen technische workshop. Daar zijn andere cursussen voor. Nee, dit is echt een workshop waarbij Connie je leert spelen met licht, kleur, kaders en je laat zien hoe je een foto net wat spannender of grappiger kunt maken. 

Het programma

 

Het programma hangt af van het weer, het seizoen en de voorkeur van de deelnemers. Zo is het licht in de vroege herfst erg mooi en kan mist prachtige foto's opleveren. Wil je vooral landschappen fotograferen of juist dieren, architectuur of mensen. 
Of laat je het aan Connie over en ga je gewoon mee op fotosafari in de prachtige Hunsruck.

Kosten

 

De kosten voor de eendaagse workshop zijn 65 euro per persoon. Uiteraard fotografeer je met je eigen camera. Lunch en diner zijn voor eigen rekening. De workshop gaat door met een minimum van vier deelnemers.


Data
Zaterdag 9 juli

Zaterdag 4 augustus

Zaterdag 22 september VOL
Je kan de workshop fotograferen ook in combinatie met een midweek schilderen doen. Op je vrije dag ga je dan fotograferen. 
Laat je wensen weten via het contactformulier

Voor meer informatie over de schilderscursussen klik je hier.  
En voor meer informatie over de B&B klik je hier

 

wandelen is super goed voor lijf en leden

De 4 M's 

4 februari 2018  Dat wandelen goed voor je is, weet je natuurlijk al.

En dat wandelen in de Hunsruck daarnaast ook nog leuk, spannend en inspirerend kan zijn probeer ik je met deze site te laten zien. Het beste is natuurlijk om het zelf te ervaren. Je bent van harte welkom in mijn B&B. En om alvast in de juiste stemming te komen lees dan vooral één van mijn blogs op deze site. Of je nou geïnteresseerd bent in de middeleeuwen, in mystiek, muziek of mythen, er is voor elk wel een een passend wandeling. De 4 M's.